Hoofdnavigatie
Modellen
Hoofdnavigatie
Porsche - Macan Modellen
Het Macan Idee
We hebben bewezen dat we ons niets laten voorschrijven. Dat we geen trends volgen, maar liever onze eigen avontuurlijke verhalen schrijven. Zoals die van een compacte SUV die sportiviteit, design en praktisch gebruiksgemak onlosmakelijk met elkaar verbindt: de Macan.
Porsche - Macan Modellen
Porsche - Macan Modellen
Porsche - Macan Modellen
Design
Esthetiek is voor ons nooit oppervlakkig. Maar altijd een uitdrukking van persoonlijkheid.

360°

Ontdek
Ontdek
Porsche Macan
Macan
vanaf EUR 64.384,10 incl. BTW
Porsche Macan S
Macan S
vanaf EUR 69.187,80 incl. BTW
Porsche Macan GTS
Macan GTS
vanaf EUR 82.776,60 incl. BTW
Porsche Macan Turbo
Macan Turbo
vanaf EUR 95.299,60 incl. BTW

Technische gegevens

WLTP*
11,8 – 11,3
l/100 km
TBA
280 kW/380 pk Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
4,9 s Acceleratie van 0 tot 100 km/u
4,7 s Acceleratie van 0 tot 100 km/u met Sport Chronopakket
261 km/u Topsnelheid op circuit
1.926 mm Breedte (zonder buitenspiegels)
4.686 mm Lengte

Verbruik / Emissiewaarden WLTP (ter indicatieve titel) Macan GTS (WLTP)*: Verbruik : gecombineerd (gemiddeld binnen model): 11,8 – 11,3 l/100 km; CO2-uitstoot : gecombineerd (gemiddeld binnen model): TBA

Power unit

Aantal cilinders

6

Brandstofkwaliteit

98

Boring

84,5 mm

Slag

86,0 mm

Verplaatsing

2.894 cm³

Vermogen (kW)

280 kW

Vermogen (pk)

380 pk

RPM-bereik maximaal vermogen

5.200 - 6.700 tr/min

Maximaal koppel

520 Nm

Maximaal koppel toerentalbereik

1.750 - 5.000 tr/min

Rijprestaties

Topsnelheid op circuit

261 km/u

Acceleratie van 0 tot 60 mph

4,7 s

Acceleratie van 0 tot 60 mph met Sport Chronopakket

4,5 s

Acceleratie van 0 tot 100 km/u

4,9 s

Acceleratie van 0 tot 100 km/u met Sport Chronopakket

4,7 s

Acceleratie van 0 tot 160 km/u

11,6 s

Acceleratie van 0 tot 160 km/u met Sport Chronopakket

11,4 s

Acceleratie van 0 tot 200 km/u

19,5 s

Acceleratie van 0 tot 200 km/u met Sport Chronopakket

19,3 s

Acceleratie in versnelling van 80 tot 120 km/u

3,3 s

Terreineigenschappen

Maximale doorwaaddiepte (stalen vering)

285 mm

Taludhoek voor/achter (stalen vering)

21,5 - 22,1 mm

Tophellingshoek (stalen vering)

15,7 °

Max. bodemvrijheid (stalen vering)

190 mm

Max. bodemvrijheid (luchtvering, normaal niveau)

180 mm

Max. bodemvrijheid (luchtvering, speciaal terreinniveau)

230 mm

Carrosserie

Lengte

4.686 mm

Breedte (zonder buitenspiegels)

1.926 mm

Breedte (met buitenspiegels)

2.098 mm

Hoogte

1.609 mm

Luchtweerstandcoefficient

0,36 Cx

Wielbasis

2.807 mm

Spoorbreedte vooraan

1.650 mm

Spoorbreedte achteraan

1.658 mm

Leeggewicht (DIN)

1.910 kg

Leeggewicht (EG)

1.985 kg

Maximaal toelaatbaar gewicht

2.580 kg

Max. laadvermogen

670 kg

Max. aanhangergewicht (geremd)

2.400 kg

Maximaal toegestane dakbelasting met Porsche daktransportsysteem

75 kg

Afmetingen

Koffervolume

488 l

Koffervolume met gekantelde stoelen

1.503 l

Brandstoftankvolume

65 l

Verbruik / Emissiewaarden WLTP (ter indicatieve titel)

Verbruik : laag (gemiddeld binnen model)

16,3 - 15,7 l/100 km

Verbruik : medium (gemiddeld binnen model)

11,5 - 10,9 l/100 km

Verbruik : hoog (gemiddeld binnen model)

10,5 - 9,9 l/100 km

Verbruik : extra hoog (gemiddeld binnen model)

11,5 - 11,0 l/100 km

Verbruik : gecombineerd (gemiddeld binnen model)

11,8 - 11,3 l/100 km

Prijs

PDK

vanaf EUR 82.776,60 incl. BTW

Uitrusting

Exterieurdesign
Exterieurdesign
De Macan bewijst met zijn dynamische verschijning dat hij onmiskenbaar een sportwagen is. De nieuw vormgegeven achterzijde oogt bijzonder krachtig. En net als een duidelijke streep onder uw eigen handtekening, onderstreept de nieuwe karakteristieke doorlopende achterlichtunit de handtekening van Porsche. De nieuwe 4-punts remlichten vormen hierop niet alleen een functionele, maar ook een optische aanvulling.
De brede schouders boven de achterwielen doen denken aan de 911 en maken de strakke wegligging van de nieuwe Macan ook optisch duidelijk.
Ook het zijaanzicht is typisch Porsche. Vanuit dit perspectief lijkt elke spier gespannen te zijn – zoals bij een roofdier dat op het punt staat om toe te slaan. De daklijn helt naar achteren af, zoals bij een coupé. Zo ontstaat het voor een sportwagen zo kenmerkende dynamische lijnenspel. Onze designers noemen dit de Porsche Flyline.
Interieurdesign
Interieurdesign
In snel tempo volgen de belevingen elkaar op. Dan wilt u natuurlijk wel het overzicht bewaren. De sportieve voorstoelen geven u een gevoel dat kenmerkend is voor de Macan: ondanks dat u hoger boven de weg zit, voelt het alsof u er heel dicht op zit.
Wij als sportwagenfabrikant weten als geen ander dat de bestuurder en de auto een eenheid moeten vormen. U zit daarom niet gewoon in de Macan – door de architectuur bent u als het ware in de auto geïntegreerd.
Door de driedimensionale plaatsing van de bedieningselementen voelt het interieur aan als een cockpit. De voor een sportwagen kenmerkende naar voren oplopende middenconsole zorgt voor een heel korte afstand tussen het standaard multifunctionele stuurwiel, de PDK keuzehendel (Porsche Doppelkupplung) en de belangrijkste functies van de auto. Het contactslot zit links, zoals u bij Porsche gewend bent.
Een highlight waar we bijzonder trots op zijn: het nieuwe 10,9 inch touchscreen in het Porsche Communication Management (PCM). Met een nieuw design, met full HD-resolutie en met een startscherm dat u zelf naar eigen behoefte kunt aanpassen. De nieuwe, intuïtieve menu’s bieden u nog sneller toegang tot de belangrijkste functies.
Performance en handling
Performance en handling
Laten we eerlijk zijn: het gaat al lang niet meer om mobiliteit op zich. We zitten niet alleen in de auto om van A naar B te komen. Want onderweg is zo veel te beleven. We willen elk moment voelen dat ons leven dynamisch is. Op de weg. Juist in onze sportwagen.
Onze focus is daarbij steeds gericht op absolute performance. Zoals we dat van een echte sportwagen ook verwachten.
Maar een Porsche biedt meer dan alleen veel vermogen. Neem bijvoorbeeld de permanente 4-wielaandrijving Porsche Traction Management (PTM): tractie, rijveiligheid, een uitstekend stuurgedrag en een perfecte handling – een duidelijk staaltje traditionele ingenieurskunst van Porsche.
En het comfort? Dat komt bij alle sportiviteit en controle uiteraard niets tekort. De als meeruitvoering leverbare luchtvering zorgt voor een constante wagenhoogte – op elk wegdek. Het Porsche Active Suspension Management (PASM) regelt bovendien actief en continu de schokdemperkracht voor elk afzonderlijk wiel. Het resultaat? Nog meer comfort en sportiviteit – op alle zitplaatsen.
Comfort
Comfort
Het rijden in een sportwagen is een intense beleving voor al onze zintuigen. Maar endorfine komt niet alleen vrij door performance en adrenaline. Het interieur van de nieuwe Macan zorgt al bij het instappen voor een gelukzalig gevoel.
Bijvoorbeeld door de, tegen meerprijs leverbare, hoogwaardige lederuitrusting. Of de oplopende middenconsole naast het als meeruitvoering leverbare multifunctionele GT sportstuurwiel, dat het echte sportwagengevoel versterkt.
Maar ook de oren worden verwend: het sportuitlaatsysteem laat de typische Porsche sound naar keuze nog krachtiger klinken. Over luistergenot gesproken: voor de Macan zijn tegen meerprijs het BOSE® Surround Sound-System en het Burmester® High-End Surround Sound-System leverbaar.
Om tijdens alle ervaringen vrij adem te kunnen halen is er de standaard 3-zone automatische airconditioning. Nieuw hierbij is de tegen meerprijs leverbare ionisator. Deze verbetert de luchtkwaliteit en bevordert de gezondheid.
Porsche Connect
Porsche Connect
Ons leven is veelzijdig – en spannend. We zijn immers altijd onderweg. En willen weten wat er in de wereld om ons heen gebeurt. Voor extra raakvlak met het volgende avontuur zorgt het nieuwe 10,9 inch full HD-touchscreen. Het startscherm dat u zelf naar eigen behoefte kunt aanpassen, is intuïtief te bedienen.
Het standaard online navigatiesysteem zorgt ervoor dat u uw volgende beleving nog sneller bereikt. Connect Plus ondersteunt u hierbij met realtime verkeersinformatie en online kaartupdates. Met de Porsche Connect App kunt u de gewenste bestemming bepalen, deze naar uw Macan versturen en tegelijkertijd een vrije parkeerplaats zoeken.
Wat onderweg niet mag ontbreken? Uw favoriete muziek natuurlijk: met de muziek streamingfunctie van de Porsche Connect App.
Macan GTS
Macan GTS
Aandrijving
Macan GTS (WLTP)*
11,8 – 11,3
l/100 km
TBA
De liefde voor adrenaline ontsteekt in de nieuwe Macan GTS een 2,9-liter V6 bi-turbomotor met 280 kW (380 pk). Dat is 20 pk meer dan bij het voorgaande model. Twee uitlaatgasturbo's, in de zogenaamde Central Turbo Layout, zorgen voor een spontane respons. Het maximumkoppel bedraagt 520 Nm.
Het permanente 4-wielsysteem Porsche Traction Management (PTM) zorgt voor tractie, rijveiligheid, een uitstekend instuurgedrag en een perfecte handling.

Onderstel

Intens contact met de weg? Absoluut noodzakelijk. Met het standaard Porsche Active Suspension Management (PASM) ligt de nieuwe Macan GTS 15 mm dichter op de weg en kunt u het asfalt voelen. Niet genoeg? De als meeruitvoering leverbare luchtvering incl. PASM met niveauregeling en hoogteverstelling verenigt de tegenstellingen van het allerhoogste rijcomfort en een enorme sportiviteit: uw nieuwe Macan GTSligt daarmee 10 mm lager ten opzichte van de Macan S en is nog sportiever afgesteld.
Nog steeds niet genoeg? Het als meeruitvoering leverbare Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) verhoogt de rijdynamiek en -stabiliteit. En zorgt bovendien door gerichte remingrepen op het rechter of linker achterwiel voor nog meer plezier in de bochten.

Exterieurdesign

Eerst even diep ademhalen. Dit is op zich al een designprincipe: het front met de grote koelluchtopeningen springt direct in het oog. Met het SportDesign Pakket zijn het luchtrooster en de markante airblades matzwart afgewerkt. De voorzijde oogt in zijn geheel sportief breed, dicht bij de weg. De standaard getinte led-koplampen incl. Porsche Dynamic Light System (PDLS) zorgen voor een optimale verlichting van het wegdek en de bochten.
De voor de Macan kenmerkende sideblades zijn matzwart gespoten en voorzien van het 'GTS' logo in hoogglans. De zwart zijdeglans gespoten 20 inch RS Spyder Design wielen zijn standaard – en klaar voor alles wat u in gedachten heeft.
Voor als u op zoek bent naar remmen die net zo gretig zijn als uw avontuurlijke geest: het oppervlak van de als meeruitvoering leverbare Porsche Surface Coated Brake (PSCB) bestaat uit wolfraamcarbide. Voor een constant hoog remvermogen, ook bij langdurig gebruik.
Tot slot de goed getrainde achterzijde: met doorlopende achterlichtunit, driedimensionale, getinte led-achterlichten met 4-punts remlichten, sportieve zwarte onderzijde achter met diffusor – en sporteindpijpen. Stil? Nu niet.

Interieurdesign

Sommigen laten zich graag rijden. Anderen rijden liever zelf. En waarin kan dat beter dan in de GTS-sportstoelen?
Ook de rest van het interieur, met zijn typische cockpitkarakter, is er helemaal op gericht om het volgende avontuur op een intense en gecontroleerde manier aan te gaan. Het optionele multifunctionele GT-sportstuurwiel geeft een zeer sportieve feedback. Zijn compacte afmetingen en het design verwijzen naar de Porsche autosportgenen. In combinatie met het optionele Sport Chrono Pakket wordt het stuurwiel uitgebreid met de rijmodus-schakelaar: door middel van verschillende rijmodi doseert u uw rijplezier volledig volgens uw wensen.
De materialen? Sportief, elegant en gripvast Alcantara® op de middenbaan van de stoelen, de armsteunen van de portieren en de middenconsole. Het standaard lederpakket in het interieur wordt aangevuld met accenten in zwart geborsteld aluminium. Dat dit nieuwe model zijn eigen signatuur draagt, maakt het 'GTS' logo duidelijk: op de toerenteller, op de dorpellijsten en op de hoofdsteunen van de voorstoelen en van de buitenste zitplaatsen achterin.
Compromissen sluiten we niet.
We willen alles.
1.503 l
Koffervolume met gekantelde stoelen

Configurator

Download brochures

Meer informatie over de Macan kunt u hier direct downloaden.

Porsche - Volgende stappen

Volgende stappen

Vraag meer informatie aan bij een Porsche Centrum.

Naar het contactformulier