Hoofdnavigatie
Modellen
Hoofdnavigatie

Het Porsche principe

Dit citaat raakt het hart van alles dat Porsche maakt tot wat het is. Als merk, als bedrijf en als automobielfabrikant. Het is al meer dan 65 jaar onze focus. En het omvat alle waarden die ons werk en onze wagens karakteriseren. Het is dan ook geen wonder dat niemand dit beter kan omschrijven dan de persoon die de eerste sportwagen met de naam Porsche ontwierp: Ferdinand Anton Ernst - of kortweg Ferry Porsche.

In the beginning I looked around and could not find quite the car I dreamed of. So I decided to build it myself.

Ferry Porsche

Zijn droom van de perfecte sportwagen heeft ons altijd geïnspireerd - door onze hele bedrijfsgeschiedenis. En we komen er elke dag een stukje dichterbij. Met elk concept, elke ontwikkeling en elk model. Onderweg volgen we een plan, een ideaal dat ons allen bindt. We noemen het eenvoudig het Porsche Principe. Het onderliggende principe is om altijd het meeste uit alles te krijgen. Vanaf de eerste dag hebben we gestreefd om prestaties om te zetten in snelheid, en in succes, op de meest intelligente manier mogelijk. Het gaat niet langer alleen om pk's, maar om meer ideeën per pk. Dit principe is ontstaan op het racecircuit en is de basis voor elke wagen die we hebben gebouwd. We noemen dit "Intelligent Performance".

Traditie

Het verhaal van Porsche begint met een visie. En vertelt hoe deze visie realiteit werd.

Innovatie

De toekomst is al meer dan 70 jaar ons doel. Maar hoe komen we daar? Met meer vermogen en efficiency. Kortom: met meer ideeën.

Design

Het verbazingwekkende aspect van een Porsche is de harmonie van het designconcept, waarin functie door design wordt gevolgd.

Functionaliteit

Bij Porsche volgt de vorm altijd de functie. Hij moet zichzelf bewijzen. Op de testbank. In de windtunnel. Op elke kilometer wegdek.

Performance

We bouwen sportwagens omdat we sinds 1948 niets anders hebben gedaan. En dat is een goede zaak.

Geschikt voor elke dag

Een Porsche is geen alledaagse sportwagen, maar een sportwagen om elke dag mee te rijden, ongeacht het weer.

Exclusiviteit

Een Porsche is meer dan alleen maar een wagen. Het is een expressie van vrijheid en een unieke levenshouding. Het is de realisatie van een unieke droom.

Sociale acceptatie

Het is belangrijk voor ons dat het merk Porsche stevig is verankerd in de maatschappij. En een bereikbare droom is.