Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Verkoopinformatie Porsche

Verkoopprijzen
Alle gecommuniceerde auto- en uitrustingsprijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen. Deze consumentenprijzen zijn vermeld in euro's, af importeur Leusden en inclusief BTW en BPM. Al deze prijzen zijn exclusief kosten voor het rijklaar maken, recyclingsbijdrage en leges.

Bij de aanschaf van een nieuwe Porsche worden er additionele kosten door de Porsche dealer berekend. Aan de hand van onderstaand overzicht maken wij per model inzichtelijk wat deze kosten zijn en uit welke bestanddelen ze bestaan. Ook proberen we zo transparant mogelijk aan te geven welke werkzaamheden er hiervoor worden uitgevoerd.

Kosten voor het rijklaar maken
Het rijklaar maken van een nieuwe Porsche bestaat uit het transport vanaf de fabriek via de importeur naar de dealervestiging, het poetsen van de auto, een volle tank brandstof, twee life hammers, kentekenplaten en een zogenaamde ‘0-beurt’.

Tijdens een 0-beurt worden eventuele aanpassingen die aan de auto door de fabriek zijn aangebracht ten behoeve van transport en opslag verwijderd. Dit kan zowel mechanisch als elektronisch van aard zijn. Onder mechanische zaken vallen bijvoorbeeld het verwijderen van eventuele transportblokken die tussen de schroefveren van de auto zitten en het verlagen van de bandenspanning naar het voorgeschreven niveau. Ook worden beschermingsmaterialen in het interieur (bijvoorbeeld van stoelen, stuur en vloerbekleding) of exterieur (bijvoorbeeld folie op cabrioletkap of carbon onderdelen) verwijderd. Elektronisch is de auto af fabriek op snelheid begrensd tot 30km/h en zijn een aantal systemen niet of nog niet volledig functioneel. Deze worden tijdens het rijklaar maken operationeel gemaakt.

De advieskosten rijklaar maken zijn*:

911: € 1.487,00 (incl. BTW)
Boxster: € 1.487,00 (incl. BTW)
Cayman: € 1.487,00 (incl. BTW)
Cayenne: € 1.555,00 (incl. BTW)
Panamera: € 1.555,00 (incl. BTW)
Macan: € 1.555,00 (incl. BTW)

*De kosten rijklaar maken zijn advieskosten en kunnen per dealer verschillen. Prijswijzigingen voorbehouden.

Recyclingsbijdrage
Voor elke nieuwe auto wordt in Nederland een vaste recyclingsbijdrage (voorheen verwijderingsbijdrage) afgedragen aan Auto Recycling Nederland (ARN.) Deze recyclingsbijdrage bedraagt € 45,00 (incl. 21% BTW) per auto en wordt door ARN gebruikt om auto's aan het eind van hun levensduur duurzaam te verwerken. Meer informatie vindt u op de website van ARN: www.arn.nl

Leges
Voor elke nieuwe Porsche verzorgt Porsche het kentekenbewijs, de tenaamstelling en het overschrijvingsbewijs. De leges voor kentekenbewijs deel 1A bedragen € 39,00, de leges voor deel 1B bedragen € 6,06 (beide BTW-vrij).