Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Porsche Nieuws

Porsche Nieuws

Profiteer nog tot het einde van het jaar van de fiscale voordelen voor de Panamera S E-Hybrid.


Leusden, 16 december 2013 – Zakelijk rijden in een Porsche Panamera S E-Hybrid kan bij aanschaf in 2013 extra voordelig zijn. Een aantal fiscale regelingen zal per 1 januari 2014 vervallen, waardoor aanschaf in 2013 extra aantrekkelijk is. Reden genoeg om u te verdiepen in de mogelijkheden.

Milieu- investeringsaftrek (MIA)
Door de zeer lage CO2-uitstoot van de Panamera S E-Hybrid (71gram/km) kunnen ondernemers in 2013 nog gebruik maken van de milieu-investeringsaftrek. Dit betreft een eenmalige extra fiscale aftrekpost ter grootte van 13,5% van de netto investering. Om van deze regeling te profiteren heeft u nog tot 30 december 2013 de tijd om de Porsche Panamera S E-Hybrid te bestellen en binnen drie maanden na het aangaan van de investeringsverplichtingen aan te melden bij Agentschap NL. Met ingang van 2014 is deze milieu-investeringsaftrek niet meer van toepassing.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
Ondernemers die in 2013 een Porsche Panamera S E-Hybrid zakelijk aanschaffen, kunnen nog profiteren van de zogenaamde ‘kleinschaligheidsinvesteringsaftrek’. De hoogte van deze aftrek varieert met het totaal van de jaarlijkse investeringen en is van toepassing bij koop of financial lease. In 2014 vervalt de KIA voor investeringen in personenauto’s. Na de jaarwisseling kan er bij aanschaf van een S E-Hybrid dus geen gebruik meer van de regeling worden gemaakt.

Versnelde afschrijving (TWA)
Tot het einde van het jaar kan er nog geprofiteerd worden van de TWA-regeling. De regeling houdt in dat ondernemers eenmalig 50% willekeurig mogen afschrijven op investeringen die zij in de periode 1 juli 2013 tot en met 31 december 2013 doen. Vereist is een ingebruikname of aanbetaling in 2013. Naast een rentevoordeel levert deze regeling ook een flink liquiditeitsvoordeel op. De versnelde afschrijving zorgt immers voor vermindering van de inkomsten- of vennootschapsbelasting over de winst in het jaar van investeren. In principe zijn personen auto’s uitgesloten van deze regeling, echter komt de Panamera S E-Hybrid vanwege zijn lage CO2-uitstoot wél in aanmerking. De regeling is tijdelijk en enkel van toepassing op investeringen vóór 2014.

Panamera S E-Hybrid. De kracht van contrast.
Niet alleen fiscaal gezien is de Panamera S E-Hybrid zeer verleidelijk. Ook op het gebied van sportiviteit en efficiency is deze plug-in hybrid uiterst aantrekkelijk. Is uw interesse gewekt? Maak dan een afspraak met een van de Porsche Centra via www.porsche.nl/dealers.

Disclaimer
Deze fiscale informatie is met de grootst mogelijke zorg opgesteld naar de situatie per 4 december 2013. Door het informatieve karakter van de informatie kan Pon Porsche Import geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor gebruik van de hierin vermelde gegevens. Neem als ondernemer altijd contact op met een eigen fiscalist om de mogelijke fiscale voordelen te onderzoeken.

2013/12/16

Persinformatie incl. foto- en videomateriaal vindt u op het PON Persportaal.

Kies het betreffende jaar voor de volledige lijst met onze persberichten.