Richting: toekomst

Der Kern von E-MobilityDer Kern von E-MobilityDer Kern von E-MobilityDer Kern von E-Mobility

Porsche E-Performance.

Meer informatie aanvragen:

Panamera S E-HybridCayenne S E-Hybrid

Scroll naar beneden.

Verbruik/Emissiewaarden* Panamera S E-Hybrid: Gemiddeld in l/100 km 3,1; CO2-emissie g/km 71; Totaal in kWh/100 km 16,2.

Brandstofverbruik/CO2-emissie* Cayenne S E-Hybrid: Totaal in l/100 km 3.4; CO2-emissie in g/km 79; Totaal in kWh/100 km 20,8

Nieuwe ideeën brengen ons naar onze eindbestemming - en verder. Met Porsche E-Performance zijn we op de juiste weg.
Richting toekomst.
Nieuwe ideeën brengen ons naar onze eindbestemming - en verder. Met Porsche E-Performance zijn we op de juiste weg.
Richting toekomst.

Het Porsche DNA.

Systematisch verbeterd.

We bouwen sportwagens. Al zolang we bestaan. Het zit in onze genen om vooruit te komen, sneller te zijn, de nummer 1 te zijn – niet alleen op het circuit, maar vooral ook met nieuwe ideeën. Daarom is het voor ons heel normaal om nieuwe wegen in te slaan.

De weg naar Porsche E-Performance.

Waarom we sportwagens bouwen? Om onze doelen sneller te bereiken.

Iedereen heeft het over E-Mobility. Per slot van rekening moeten we oplossingen zien te vinden voor één van de grootste uitdagingen van onze tijd: is er een vervanging voor de schaarse natuurlijke hulpbron aardolie? Hoe kan de uitstoot van CO2 worden verminderd? Hoe kan de energiebehoefte worden gereduceerd?

Eén benadering is duurzame mobiliteit. Porsche E-Performance vervangt daarom olie door duurzame stroom. Op die manier verlagen de E-Hybrid modellen van Porsche het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en tevens het totale energieverbruik. De conceptstudie Mission E rijdt puur op elektriciteit en maakt helemaal geen gebruik van fossiele brandstoffen. Concreet betekent dat het volgende: een voertuig dat op elektriciteit rijdt, heeft voor dezelfde afstand slechts ongeveer een kwart van de energie nodig die een verbrandingsmotor daarvoor verbruikt.

Milieu versus performance. Beide winnen.

Het concept.

De volgende pictogrammen symboliseren de modules van Porsche E-Performance. Zij verwijzen naar de opties die Porsche E-Performance voor u heeft. Allemaal samen belichamen ze een concept dat in nieuwe richtingen wijst wat betreft alledaags en sportief gebruik.

 • Antwoord

  De naam 'E-Hybrid' staat voor de innovatieve plug-in hybridetechnologie van Porsche. Een aandrijflijn die bestaat uit een verbrandingsmotor en een elektromotor, gekoppeld aan een lithium-ion-accu met een hoge energiedichtheid en de mogelijkheid om deze via het elektriciteitsnet op te laden. Dat maakt het mogelijk om een relatief groot gedeelte van de tijd elektrisch te rijden en zorgt voor een zeer lage uitstoot van schadelijke gassen in combinatie met een performance die past bij Porsche.

 • Antwoord

  Ja, de samenwerking van beide motoren wordt automatisch aangestuurd door de elektronica. Om maximaal te profiteren van de voordelen die de elektrische aandrijving biedt (laag verbruik, lage CO2-emissie en meer elektrische performance), dient de hoogvoltaccu te worden opgeladen via het elektriciteitsnet.

 • Antwoord

  Porsche bezitters die veel in stadsverkeer rijden, profiteren met name van het lage verbruik en de lage CO2-emissie, aangezien veel trajecten in een stedelijke omgeving volledig elektrisch kunnen worden gereden. Maar ook bij langere ritten kunnen de voordelen van de hybrideaandrijving, zoals 'zeilen' en recupereren (terugwinnen van remenergie), worden benut. Voor krachtig accelereren op bijvoorbeeld snelwegen is het mogelijk om beide motoren te laten samenwerken (boost).

 • Antwoord

  Het brandstofverbruik is afhankelijk van de rijstijl en het traject. Hoe hoger het percentage van volledig elektrisch rijden, des te lager is het brandstofverbruik en als gevolg daarvan de CO2-emissie.

 • Antwoord

  Porsche geeft 6 jaar garantie op de hoogvoltaccu, tenzij wettelijk anders is voorgeschreven. De hoogvoltaccu vormt een vast bestanddeel van de auto en is onderhoudsvrij.

 • Antwoord

  De mensen die bij onze Porsche Partners onderhouds- en reparatiewerkzaamheden verrichten aan hybridewagens en hoogvoltcomponenten hebben een speciale opleiding gehad. Ze weten precies wat ze moeten doen. Alle processen in het Porsche (Service) Centrum zijn overeenkomstig aangepast, zodat service en onderhoud soepel verloopt.

 • Antwoord

  Voor de hybridemodellen gelden dezelfde hoge Porsche veiligheidsnormen als voor modellen met conventionele aandrijving. De hoogvoltaccu is ondergebracht in een speciale behuizing, die de accu in geval van een ongeval beschermt. Het hoogvoltsysteem wordt - afhankelijk van de ernst van het ongeval - binnen een fractie van een seconde uitgeschakeld.

 • Antwoord

  De auto en de laadapparatuur zijn voorzien van extra veiligheidsfuncties om het opladen nog veiliger te maken dan bijvoorbeeld het gebruik van elektrische huishoudelijke apparaten. Er is met name op gelet dat de auto ook bij regen of sneeuw veilig kan worden opgeladen. Desondanks dient u bij het opladen net zo bedachtzaam te zijn als u gewend bent bij het bedienen van andere elektrische apparaten.

 • Antwoord

  Het snelst kunt u uw auto opladen bij de openbare laadstations van diverse aanbieders. Bij veel laadstations is daarvoor een als meeruitvoering leverbare laadkabel benodigd. Het opladen is ook via reguliere huishoudstopcontacten mogelijk, de laadsnelheid is in dit geval lager. Hiervoor kunt u het standaard Porsche Universeel-laadapparaat (AC) gebruiken.

 • Antwoord

  De oplaadtijd is afhankelijk van de grootte van de accu, de laadtoestand bij aanvang en de capaciteiten van de laadinfrastructuur. Een Panamera S E-Hybrid kan thuis in gemiddeld circa 2,5 uur volledig worden opgeladen.

 • Antwoord

  Om de voordelen van de auto optimaal te kunnen benutten, is het raadzaam om de auto indien mogelijk na elke langere rit op te laden, bijvoorbeeld 's nachts. Mocht u een keer geen laadmogelijkheid hebben, dan blijft u dankzij de verbrandingsmotor evengoed altijd mobiel.

 • Antwoord

  De auto en de laadapparatuur zijn voorzien van extra veiligheidsfuncties om het opladen nog veiliger te maken dan bijvoorbeeld het gebruik van elektrische huishoudelijke apparaten. Er is met name op gelet dat de auto ook bij regen of sneeuw veilig kan worden opgeladen. Desondanks dient u bij het opladen net zo bedachtzaam te zijn als u gewend bent bij het bedienen van andere elektrische apparaten.

 • Antwoord

  Porsche ontwikkelt haar auto's en laadapparatuur volgens de geldende landspecifieke laadnormen. Onze producten zijn compatibel met die van andere fabrikanten indien zij volgens dezelfde normen zijn ontwikkeld. Voor een maximum aan veiligheid en bedieningsgemak raden we u echter aan om de laadapparatuur te gebruiken die Porsche specifiek op uw auto heeft afgestemd.

 • Antwoord

  Voor alle vragen over uw auto kunt u het beste contact opnemen met uw Porsche Centrum. Zij kunnen verdere actie ondernemen mocht dit nodig zijn.

 • Antwoord

  Nee, ondanks het toenemende aantal oplaadbare auto's is de stroomvraag die elektrische mobiliteit creëert in vergelijking met de stroombehoefte van de industriële sector en huishoudens relatief laag. Door specifiek te laden op momenten dat de stroomvraag laag is (bijvoorbeeld 's nachts) kunnen de bestaande stroomproductiefaciliteiten beter worden benut.

 • Antwoord

  Om de milieuvoordelen van de elektrische mobiliteit maximaal te benutten, zouden de auto's bij voorkeur opgeladen moeten worden met duurzame stroom. Daarmee kan de CO2-emissie bij elektrisch gebruik tot nagenoeg nul worden teruggebracht. Tegelijkertijd daalt het energieverbruik vergeleken met een verbrandingsmotor met meer dan de helft.

 • Antwoord

  In veel landen kunt u kiezen voor de levering van duurzame stroom. Daarvoor moet meestal worden overgestapt naar een andere stroomleverancier. Goede stroomleveranciers kunt u ook herkennen aan hun streven om nieuwe productiefaciliteiten voor de opwekking van stroom uit duurzame bronnen te realiseren.

 • Antwoord

  Porsche werkt in enkele landen al samen met aanbieders van duurzame stroom en kijkt voortdurend naar mogelijkheden om dit in meer landen te gaan doen.

 • Antwoord

  De auto biedt u de mogelijkheid om de laadtijd middels een timer zelf in te stellen en zo specifiek de auto op te laden op tijdstippen dat de stroom voordelig is.

 • Antwoord

  In de meeste landen is elektrisch rijden goedkoper dan rijden op brandstof. Hoe groot de besparing is, hangt echter af van de belasting die op elektriciteit en brandstof wordt geheven, en die varieert sterk per land.

 • Antwoord

  Porsche Car Connect omvat services waarmee de klant via een smartphone toegang heeft tot zijn auto. Dit pakket omvat Remote services, Porsche Vehicle Tracking services en speciale Porsche E-Performance services.

 • Antwoord

  De service omvat functies met betrekking tot de laadstatus, het E-actieradiusmanagement en de afstandsbediening van de klimaatregeling (niet voor de 918 Spyder).

 • Antwoord

  Via een in de auto geïnstalleerde simkaart wordt een veilige dataverbinding met een server tot stand gebracht, die data-uitwisseling met de smartphone mogelijk maakt. Zodra een abonnement is afgesloten bij onze partner wordt een veilige dataverbinding met een server tot stand gebracht, die data-uitwisseling met de smartphone mogelijk maakt.

 • Antwoord

  Smartphones die werken met de besturingssystemen iOS en Android worden ondersteund.

 • Antwoord

  De Porsche E-Performance services worden geleverd in combinatie met het in Nederland verplichte voertuigvolgsysteem (VTS) wanneer u een Porsche E-Hybrid aanschaft. Met betrekking tot de auto worden geen kosten berekend, ook niet voor roaming. Voor meer informatie over de kosten kunt u contact opnemen met uw Porsche Centrum.

 • Antwoord

  Porsche Car Connect is leverbaar in Europa, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Rusland. De dekking wordt continu uitgebreid. Voor meer informatie over de beschikbaarheid in uw land kunt u terecht bij uw Porsche dealer.

 • Antwoord

  Op auto’s met een CO2-uitstoot van maximaal 106 gram/km geldt in 2016 een bijtelling van 21% van de catalogusprijs. Hiermee vallen de Porsche Panamera S E-Hybrid en Cayenne S E-Hybrid bij een eerste tenaamstelling in 2016 in de 21% categorie. De CO2-uitstootnormen worden jaarlijks bijgesteld, maar hierbij geldt een gunstige overgangsregeling. Te rekenen vanaf de eerste tenaamstelling (deel 1b) blijft de verlaagde bijtelling gedurende 60 maanden van kracht op deze auto (dus ook bij 2e of latere eigenaar), zonder dat een aanscherping van de CO2-uistootnormen in die periode gevolgen heeft voor de bijtelling.

 • Antwoord

  De BPM wordt geheven op basis van de CO2-uitstoot van de auto. Hierdoor is er voor alle auto’s een direct prijseffect merkbaar van een lagere CO2-uitstoot. Bovendien geldt voor heel zuinige auto’s (van 1 tot en met 79 gram CO2-uitstoot) boven een vast basisbedrag van €175,- in 2016 een zeer laag BPM-tarief van slechts €6,- per gram/km. De Porsche Panamera S E Hybrid en Cayenne S E Hybrid komen door hun lage CO2-uitstoot in 2016 in aanmerking voor deze gunstige BPM regeling. Het BPM tarief wordt voor plug-in hybride auto’s per 2017 verhoogd. Auto’s met een kentekenregistratie in 2016 vallen buiten deze verhoging.

 • Antwoord

  Deze fiscale informatie is in samenwerking met AMD automotive fiscalisten BV met de grootst mogelijke zorg opgesteld naar de situatie per januari 2016. Door het informatieve karakter van deze informatie kunnen Pon Porsche Import noch AMD automotive fiscalisten BV enige aansprakelijkheid aanvaarden voor gebruik van de hierin vermelde gegevens in concrete individuele situaties.

Der Kern von E-MobilityDer Kern von E-MobilityDer Kern von E-MobilityDer Kern von E-Mobility
 

Auto

Auto

De kern van Porsche E-Performance:
de auto.

Auto.

De kern van Porsche E-Performance is het voertuig. Zowel het concept van de plug-in hybride als ook het puur elektrisch rijden met de conceptstudie Mission E.

De basis voor de Porsche E-Hybrid werd gelegd door de hybridetechnologie met twee soorten intelligente aandrijving. Want pas toen er een naadloze combinatie mogelijk was tussen verbrandingsmotor en elektromotor, kon er een aandrijfconcept worden bedacht dat een hoge prestatie en efficiëntie optimaal met elkaar verenigt.

Waardoor is de Mission E zo anders? Door de Porsche Turbo Charging-technologie met een spanningsniveau van 800 V en de krachtige PSM-aandrijving. PSM staat voor ¨permanent aangestuurde synchroonmachine¨, d.w.z. een elektromachine met een extreem hoge vermogensdichtheid, een zeer hoge efficiëntie en tevens een constant prestatieniveau over het hele toerentalbereik en op de lange termijn. In de Mission E zijn er twee aangebracht: op iedere as één.

De Mission E is daarmee in iedere rijsituatie het superieure door accu's aangedreven voertuig. Met de mogelijkheid lange afstanden te rijden dankzij de grote actieradius en een continue vermogensoutput - onmisbaar op bijvoorbeeld het circuit - die nog niet eerder door een elektrosportwagen is vertoond. Er kan meerdere keren achter elkaar worden geaccelereerd zonder vermogensverlies. De huidige elektrische aandrijvingen worden bij deze duurtest over het algemeen steeds zwakker, en dus langzamer, iedere keer wanneer ze opnieuw worden gestart. De conceptstudie Mission E niet.

De grondsteen voor beide vormen van aandrijving: de hoogspanningsaccu met lithium-ionentechniek die via het net kan worden opgeladen. Dankzij het aanzienlijk hogere energiehalte, neemt de elektrische actieradius duidelijk toe. De sterke elektro-aandrijving, wat betreft vermogen en koppel, staat in voor een goede elektrische prestatie. Met name in een stedelijke omgeving wordt een nieuwe, puur elektrische rij-ervaring zonder brandstofverbruik en uitstoot mogelijk.

'E-Hybrid' staat voor de combinatie van een toekomstgerichte aandrijving met het uitgebreide concept van Porsche E-Performance. De nieuwe lithium-ion-accu kan via het reguliere elektriciteitsnet worden opgeladen. Dankzij de beduidend hogere energiedichtheid van de lithium-ion-accu is de elektrische actieradius behoorlijk groter dan bij nikkel-metaalhydride-accu's. De krachtige en koppelrijke elektromotor zorgt voor adequate elektrische prestaties. Met name in stadsverkeer wordt een geheel nieuwe, puur elektrische rijbeleving mogelijk zonder brandstofverbruik en lokale emissies. De elektromotor en verbrandingsmotor zijn mechanisch verbonden met de assen, zodat het typische Porsche vermogen op elk moment beschikbaar is: via de verbrandingsmotor, of wanneer u extreem sportief wilt rijden, via beide motoren (de zogenaamde boost).

Raak de ¨+¨ symbolen aan voor meer informatie.

Elektromachine

Vermogenselektronica

Lithium-ionen-accu

Oplaadaansluiting op voertuig

Inductieve oplaadplaat

Vermogenselektronica

Elektromachine

Laadstation

Hoogvolt-kabel

Verbrandingsmotor

Vermogenselektronica

Elektromotor

Hoogspanningsaccu

On-board-laadapparaat

Rijomstandigheden van de E-Hybrid modellen

Een Porsche E-Hybrid beschikt over 5 rijmodi. Ze worden automatisch en situatieafhankelijk ingeschakeld. Zo kan het volledige potentieel van dit innovatieve aandrijfconcept worden benut en kunt u zich op het belangrijkste concentreren: het rijplezier.

Selecteer een rijmodus voor meer informatie.

 • Elektrisch rijden

  • De auto wordt uitsluitend door de elektromotor aangedreven

  Voor emissievrij rijden zonder brandstofverbruik

 • Op verbrandingsmotor rijden

  • Auto wordt door de verbrandingsmotor aangedreven
  • Afhankelijk van de laadtoestand van het accupakket en gevraagde energie kan de accu bovendien worden bijgeladen

  Voor lange afstanden en hoge snelheden

 • Boosten

  • Auto wordt door zowel de elektromotor als de verbrandingsmotor aangedreven
  • Door een ‘kick-down’ van het gaspedaal wordt het maximale vermogen van de auto aangesproken (boost)

  Voor meer performance (bijvoorbeeld om in te halen) en een dynamische gaspedaalrespons

 • Recupereren (terugwinning van remenergie)

  • Elektromotor werkt bij het remmen als generator en wekt elektrische energie op
  • De verbrandingsmotor blijft uitgeschakeld

  Terugwinning van remenergie die anders verloren gaat - deze kan later weer worden gebruikt voor de elektrische aandrijving van de auto

 • Zeilen

  • Verbrandingsmotor wordt automatisch uitgezet en ontkoppeld als de bestuurder tijdens het rijden het gaspedaal loslaat
  • Er vindt recuperatie van remenergie plaats

  Voor emissievrij rijden zonder aandrijving en zonder brandstofverbruik

Rijmodi van de E-Hybrid modellen

In een Porsche E-Hybrid blijft u altijd de controle houden.
Bij de Cayenne S E-Hybrid en de Panamera S E-Hybrid kunt u altijd inspelen op de situatie. Met verschillende rijmodi kunt u hybridespecifieke rijprogramma's instellen. Zo kunt u altijd het maximale uit uw auto halen. Het is per slot van rekening een Porsche.

 • E-Power
  • De E-Power-modus (elektrisch rijden) is standaard ingeschakeld, bij de start wordt uitsluitend de elektromotor geactiveerd
  • Volelektrische aandrijving door koppelrijke elektromotor voor een intensieve rijbeleving zonder brandstofverbruik, bijvoorbeeld voor het woon-werkverkeer of het rijden door de stad
  • Met de kick-down kan op elk gewenst moment het totale systeemvermogen worden aangesproken
 • Hybride
  • De hybridemodus is actief wanneer geen andere modus is geselecteerd of wanneer de E-Power-modus is uitgeschakeld.
  • Het managementsysteem is ingesteld op maximale efficiency.
  • Elektrisch rijden met minder vermogen, bijvoorbeeld wanneer u een verkeerslicht nadert.
 • E-Charge
  • De E-Charge-modus kan via een knop worden ingeschakeld
  • De hoogvolt accu wordt tijdens het rijden opgeladen door de verbrandingsmotor, die daarvoor meer vermogen levert (verschuiving van het belastingpunt)
  • Handig voor het opladen tijdens het rijden, bijvoorbeeld op snelwegen, waardoor een mogelijk daaropvolgend traject in de stad elektrisch kan worden gereden
 • Sport
  • In de SPORT-modus wordt de zogeheten E-Boost al bij een gaspedaalstand van 80% geactiveerd – verbrandingsmotor en elektromotor leveren samen het maximale prestatiepotentieel
  • Voor sportief rijden met het maximale vermogen en het maximale koppel
  • Sport Plus-modus leverbaar als meeruitvoering

Displays.

De belangrijkste gegevens over uw voertuig hebt u altijd in zicht - overzichtelijk en compact. Daarvoor zorgt de intelligente koppeling van de verschillende informatiesystemen in de Porsche E-Performance modellen: in de instrumentengroep, bij de E-Hybrid modellen op het beeldscherm van het optioneel verkrijgbare Porsche Communication Management (PCM), bij de oplaadaansluiting of op uw smartphone.

Klik op het “+” symbool voor informatie over de verschillende onderdelen van de display.

E-Power meter display:

Contact uit

Overgang tussen recuperatief remmen ('Charge') en mechanisch remmen

Contact aan (‘Ready’)

Overgang tussen efficiencybereik (focus op elektrisch rijden) en rijden met de verbrandingsmotor

Overgang tussen rijden met de verbrandingsmotor en boost met elektrische ondersteuning

Naast de Power-Meter kunt u bij de E-Hybrid modellen ook in de TFT-display rechts van de toerentalmeter en via het Porsche Communication Management (PCM) informatie over de huidige rijtoestand oproepen.

Kleurendisplay in het instrumentenpaneel

Bij de E-Hybrid modellen geeft de weergave in de TFT-display de energiestroom weer en deze bevat bovendien handige informatie, zoals de elektrische actieradius.

Bovendien kan via deze weergave de oplaadtimer worden geprogrammeerd. Via deze timer kunt u aangeven binnen hoeveel tijd de accu door het oplaadstation moet worden opgeladen.

Porsche Communication Management (PCM) display

Door de betreffende instelling te selecteren, krijgt u op het beeldscherm van de PCM een gedetailleerde voertuiggrafiek met energiestromen te zien (E-Hybrid modellen).

Bovendien kunt u gedetailleerde statistiekwaarden, zoals bijvoorbeeld de gereden afstand zonder verbrandingsmotor of het gemiddelde verbruik, oproepen.

Display Mission E

Het experimentele en maximaal op de bestuurder gerichte bedieningsconcept van de conceptstudie Mission E wijst de weg naar de toekomst: met de intelligente interactie tussen de werkelijke en de virtuele wereld. Intuïtief, snel, zonder afleidingen - zoals het een sportwagen betaamt.

Het filigraan display voor de bestuurder is gebogen, gekanteld en vrijstaand. De instrumentengroep bevat 5 ronde instrumenten. Duidelijk herkenbaar als Porsche, maar visueel weergegeven met OLED-technologie. Van links naar rechts zijn ze toegewezen aan de voor de bestuurder relevante thema's Porsche Connect, Vermogen, Aandrijving, Energie, en SportChrono of Track.

Energy

Porsche Connect

Performance

Drive

Sport Chrono

 • Antwoord

  De naam 'E-Hybrid' staat voor de innovatieve plug-in hybridetechnologie van Porsche. Een aandrijflijn die bestaat uit een verbrandingsmotor en een elektromotor, gekoppeld aan een lithium-ion-accu met een hoge energiedichtheid en de mogelijkheid om deze via het elektriciteitsnet op te laden. Dat maakt het mogelijk om een relatief groot gedeelte van de tijd elektrisch te rijden en zorgt voor een zeer lage uitstoot van schadelijke gassen in combinatie met een performance die past bij Porsche.

 • Antwoord

  Ja, de samenwerking van beide motoren wordt automatisch aangestuurd door de elektronica. Om maximaal te profiteren van de voordelen die de elektrische aandrijving biedt (laag verbruik, lage CO2-emissie en meer elektrische performance), dient de hoogvoltaccu te worden opgeladen via het elektriciteitsnet.

 • Antwoord

  Porsche bezitters die veel in stadsverkeer rijden, profiteren met name van het lage verbruik en de lage CO2-emissie, aangezien veel trajecten in een stedelijke omgeving volledig elektrisch kunnen worden gereden. Maar ook bij langere ritten kunnen de voordelen van de hybrideaandrijving, zoals 'zeilen' en recupereren (terugwinnen van remenergie), worden benut. Voor krachtig accelereren op bijvoorbeeld snelwegen is het mogelijk om beide motoren te laten samenwerken (boost).

 • Antwoord

  Het brandstofverbruik is afhankelijk van de rijstijl en het traject. Hoe hoger het percentage van volledig elektrisch rijden, des te lager is het brandstofverbruik en als gevolg daarvan de CO2-emissie.

 • Antwoord

  Porsche geeft 6 jaar garantie op de hoogvoltaccu, tenzij wettelijk anders is voorgeschreven. De hoogvoltaccu vormt een vast bestanddeel van de auto en is onderhoudsvrij.

 • Antwoord

  De mensen die bij onze Porsche Partners onderhouds- en reparatiewerkzaamheden verrichten aan hybridewagens en hoogvoltcomponenten hebben een speciale opleiding gehad. Ze weten precies wat ze moeten doen. Alle processen in het Porsche (Service) Centrum zijn overeenkomstig aangepast, zodat service en onderhoud soepel verloopt.

 • Antwoord

  Voor de hybridemodellen gelden dezelfde hoge Porsche veiligheidsnormen als voor modellen met conventionele aandrijving. De hoogvoltaccu is ondergebracht in een speciale behuizing, die de accu in geval van een ongeval beschermt. Het hoogvoltsysteem wordt - afhankelijk van de ernst van het ongeval - binnen een fractie van een seconde uitgeschakeld.

 • Antwoord

  De auto en de laadapparatuur zijn voorzien van extra veiligheidsfuncties om het opladen nog veiliger te maken dan bijvoorbeeld het gebruik van elektrische huishoudelijke apparaten. Er is met name op gelet dat de auto ook bij regen of sneeuw veilig kan worden opgeladen. Desondanks dient u bij het opladen net zo bedachtzaam te zijn als u gewend bent bij het bedienen van andere elektrische apparaten.

 • Antwoord

  Het snelst kunt u uw auto opladen bij de openbare laadstations van diverse aanbieders. Bij veel laadstations is daarvoor een als meeruitvoering leverbare laadkabel benodigd. Het opladen is ook via reguliere huishoudstopcontacten mogelijk, de laadsnelheid is in dit geval lager. Hiervoor kunt u het standaard Porsche Universeel-laadapparaat (AC) gebruiken.

 • Antwoord

  De oplaadtijd is afhankelijk van de grootte van de accu, de laadtoestand bij aanvang en de capaciteiten van de laadinfrastructuur. Een Panamera S E-Hybrid kan thuis in gemiddeld circa 2,5 uur volledig worden opgeladen.

 • Antwoord

  Om de voordelen van de auto optimaal te kunnen benutten, is het raadzaam om de auto indien mogelijk na elke langere rit op te laden, bijvoorbeeld 's nachts. Mocht u een keer geen laadmogelijkheid hebben, dan blijft u dankzij de verbrandingsmotor evengoed altijd mobiel.

 • Antwoord

  De auto en de laadapparatuur zijn voorzien van extra veiligheidsfuncties om het opladen nog veiliger te maken dan bijvoorbeeld het gebruik van elektrische huishoudelijke apparaten. Er is met name op gelet dat de auto ook bij regen of sneeuw veilig kan worden opgeladen. Desondanks dient u bij het opladen net zo bedachtzaam te zijn als u gewend bent bij het bedienen van andere elektrische apparaten.

 • Antwoord

  Porsche ontwikkelt haar auto's en laadapparatuur volgens de geldende landspecifieke laadnormen. Onze producten zijn compatibel met die van andere fabrikanten indien zij volgens dezelfde normen zijn ontwikkeld. Voor een maximum aan veiligheid en bedieningsgemak raden we u echter aan om de laadapparatuur te gebruiken die Porsche specifiek op uw auto heeft afgestemd.

 • Antwoord

  Voor alle vragen over uw auto kunt u het beste contact opnemen met uw Porsche Centrum. Zij kunnen verdere actie ondernemen mocht dit nodig zijn.

 • Antwoord

  Nee, ondanks het toenemende aantal oplaadbare auto's is de stroomvraag die elektrische mobiliteit creëert in vergelijking met de stroombehoefte van de industriële sector en huishoudens relatief laag. Door specifiek te laden op momenten dat de stroomvraag laag is (bijvoorbeeld 's nachts) kunnen de bestaande stroomproductiefaciliteiten beter worden benut.

 • Antwoord

  Om de milieuvoordelen van de elektrische mobiliteit maximaal te benutten, zouden de auto's bij voorkeur opgeladen moeten worden met duurzame stroom. Daarmee kan de CO2-emissie bij elektrisch gebruik tot nagenoeg nul worden teruggebracht. Tegelijkertijd daalt het energieverbruik vergeleken met een verbrandingsmotor met meer dan de helft.

 • Antwoord

  In veel landen kunt u kiezen voor de levering van duurzame stroom. Daarvoor moet meestal worden overgestapt naar een andere stroomleverancier. Goede stroomleveranciers kunt u ook herkennen aan hun streven om nieuwe productiefaciliteiten voor de opwekking van stroom uit duurzame bronnen te realiseren.

 • Antwoord

  Porsche werkt in enkele landen al samen met aanbieders van duurzame stroom en kijkt voortdurend naar mogelijkheden om dit in meer landen te gaan doen.

 • Antwoord

  De auto biedt u de mogelijkheid om de laadtijd middels een timer zelf in te stellen en zo specifiek de auto op te laden op tijdstippen dat de stroom voordelig is.

 • Antwoord

  In de meeste landen is elektrisch rijden goedkoper dan rijden op brandstof. Hoe groot de besparing is, hangt echter af van de belasting die op elektriciteit en brandstof wordt geheven, en die varieert sterk per land.

 • Antwoord

  Porsche Car Connect omvat services waarmee de klant via een smartphone toegang heeft tot zijn auto. Dit pakket omvat Remote services, Porsche Vehicle Tracking services en speciale Porsche E-Performance services.

 • Antwoord

  De service omvat functies met betrekking tot de laadstatus, het E-actieradiusmanagement en de afstandsbediening van de klimaatregeling (niet voor de 918 Spyder).

 • Antwoord

  Via een in de auto geïnstalleerde simkaart wordt een veilige dataverbinding met een server tot stand gebracht, die data-uitwisseling met de smartphone mogelijk maakt. Zodra een abonnement is afgesloten bij onze partner wordt een veilige dataverbinding met een server tot stand gebracht, die data-uitwisseling met de smartphone mogelijk maakt.

 • Antwoord

  Smartphones die werken met de besturingssystemen iOS en Android worden ondersteund.

 • Antwoord

  De Porsche E-Performance services worden geleverd in combinatie met het in Nederland verplichte voertuigvolgsysteem (VTS) wanneer u een Porsche E-Hybrid aanschaft. Met betrekking tot de auto worden geen kosten berekend, ook niet voor roaming. Voor meer informatie over de kosten kunt u contact opnemen met uw Porsche Centrum.

 • Antwoord

  Porsche Car Connect is leverbaar in Europa, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Rusland. De dekking wordt continu uitgebreid. Voor meer informatie over de beschikbaarheid in uw land kunt u terecht bij uw Porsche dealer.

 • Antwoord

  Op auto’s met een CO2-uitstoot van maximaal 106 gram/km geldt in 2016 een bijtelling van 21% van de catalogusprijs. Hiermee vallen de Porsche Panamera S E-Hybrid en Cayenne S E-Hybrid bij een eerste tenaamstelling in 2016 in de 21% categorie. De CO2-uitstootnormen worden jaarlijks bijgesteld, maar hierbij geldt een gunstige overgangsregeling. Te rekenen vanaf de eerste tenaamstelling (deel 1b) blijft de verlaagde bijtelling gedurende 60 maanden van kracht op deze auto (dus ook bij 2e of latere eigenaar), zonder dat een aanscherping van de CO2-uistootnormen in die periode gevolgen heeft voor de bijtelling.

 • Antwoord

  De BPM wordt geheven op basis van de CO2-uitstoot van de auto. Hierdoor is er voor alle auto’s een direct prijseffect merkbaar van een lagere CO2-uitstoot. Bovendien geldt voor heel zuinige auto’s (van 1 tot en met 79 gram CO2-uitstoot) boven een vast basisbedrag van €175,- in 2016 een zeer laag BPM-tarief van slechts €6,- per gram/km. De Porsche Panamera S E Hybrid en Cayenne S E Hybrid komen door hun lage CO2-uitstoot in 2016 in aanmerking voor deze gunstige BPM regeling. Het BPM tarief wordt voor plug-in hybride auto’s per 2017 verhoogd. Auto’s met een kentekenregistratie in 2016 vallen buiten deze verhoging.

 • Antwoord

  Deze fiscale informatie is in samenwerking met AMD automotive fiscalisten BV met de grootst mogelijke zorg opgesteld naar de situatie per januari 2016. Door het informatieve karakter van deze informatie kunnen Pon Porsche Import noch AMD automotive fiscalisten BV enige aansprakelijkheid aanvaarden voor gebruik van de hierin vermelde gegevens in concrete individuele situaties.

Strom laden wann immer Sie ihn brauchenStrom laden wann immer Sie ihn brauchenStrom laden wann immer Sie ihn brauchenStrom laden wann immer Sie ihn brauchen
 

Laadinfrastructuur

Laadinfrastructuur

Uw batterij opladen
wanneer nodig.

Laadinfrastructuur.

Een innovatief voertuigconcept is volgens ons niets waard als dat bij de wagen ophoudt.

Porsche E-Performance richt zich daarom ook op de infrastructuur: een optimaal geïntegreerde oplaadaansluiting op het voertuig, praktische oplaadapparatuur en doordachte oplaadmogelijkheden voor thuis en onderweg.

Raak de ¨+¨ symbolen aan voor meer informatie.

Hotspot: De systeemspanning bedraagt 800 V. Dat is heel ongewoon. Gewoonlijk is dit 400 V. Met Porsche Turbo Charging verloopt het opladen met 800 V aan DC-oplaadpalen beduidend sneller dan gewoonlijk: 80% van de normale oplaadtoestand in minder dan 15 minuten. Met andere woorden : binnen circa 4 minuten laden is de actieradius met circa 100 km toegenomen.

Hotspot: De batterij kan via een standaard openbare oplaadpaal of thuis worden opgeladen met een laadkabel via de oplaadaansluiting die verborgen in het voorste spatbord is aangebracht.

Hotspot: Zonder een enkele kabel of stekker, waarbij u het voertuig eenvoudigweg boven een vloerplaat in uw garage zet. Het inductieve opladen van de accu begint. Volautomatisch.

Porsche Universeel-laadapparaat (AC)

Het Porsche Universeel-laadapparaat (AC) zorgt voor een veilige verbinding tussen diverse stopcontacten en uw auto.

Het opladen start normaliter automatisch na het insteken van de stekker. Mocht er desondanks een probleem optreden - bijvoorbeeld door een defect stopcontact - dan verschijnen er duidelijke aanwijzingen op het display.

Voor het gebruik onderweg kunt u het Porsche Universeel-laadapparaat handig opbergen in de transporttas. Als u uw auto in het buitenland wilt opladen, kunt u bij Porsche een passende adapterkabel bestellen - voor alle gangbare stopcontacten wereldwijd.

Laadstation met Porsche Universeel-laadapparaat (AC)

Het laaddock is ontworpen door Porsche Design. Dankzij de praktische muurbevestiging is het Porsche Universeel-laadapparaat zogezegd het privé-tankstation van Porsche – voor uw Porsche.

Neem voor de installatie contact op met uw Porsche dealer. Uw dealer kan voor u een afspraak maken met een gecertificeerde elektricien, maar de installatie kan uiteraard ook door een door u gekozen vakbekwame elektricien worden uitgevoerd.

Laadaansluiting auto.

Wanneer de laadstekker in de auto is gestoken wordt deze automatisch herkend en vergrendeld. De auto is nu ook beveiligd tegen wegrijden. Het laadproces begint direct.

Als u via de laadtimer een eindtijd heeft ingesteld waarop het opladen wordt gestopt, start het laadproces op een later tijdstip. Zo kunt u bijvoorbeeld profiteren van gunstige nachtstroomtarieven.

Twee LED’s geven de verbindingsstatus met het elektriciteitsnet en de laadtoestand van de accu aan.

Openbare laadstations

In de buurt van winkelcentra, in parkeergarages of langs de kant van de weg: in veel steden zijn er nu al openbare laadstations die u kunt gebruiken. Met het toenemende aantal plug-in hybride- en elektroauto's zal ook het aantal laadstations verder stijgen.

Alternatieve oplaadmogelijkheden

Daarnaast kunt u met het Porsche Universeel-laadapparaat (AC) stroom tanken bij elk regulier stopcontact, bijvoorbeeld terwijl u aan het werkt bent of op bezoek bent bij vrienden. Daarvoor zijn speciale stekkeradapters leverbaar, die eenvoudig kunnen worden gemonteerd.

Porsche snellaadstation (DC)

Het Porsche snellaadstation (DC) is leverbaar als meeruitvoering exclusief voor de 918 Spyder. Het heeft een vermogen van 20 kW en een karakteristiek Porsche design. Het snellaadstation dient thuis te worden geïnstalleerd en is zeer veilig in gebruik.

Tijdens het DC-laden wordt wisselstroom (AC) al buiten de auto omgezet in gelijkstroom (DC). Hierdoor bedraagt de oplaadtijd nog geen half uur. Binnen circa 15 minuten is de auto al voor 80% opgeladen. De toekomst laat dus niet lang op zich wachten.

 • Antwoord

  De naam 'E-Hybrid' staat voor de innovatieve plug-in hybridetechnologie van Porsche. Een aandrijflijn die bestaat uit een verbrandingsmotor en een elektromotor, gekoppeld aan een lithium-ion-accu met een hoge energiedichtheid en de mogelijkheid om deze via het elektriciteitsnet op te laden. Dat maakt het mogelijk om een relatief groot gedeelte van de tijd elektrisch te rijden en zorgt voor een zeer lage uitstoot van schadelijke gassen in combinatie met een performance die past bij Porsche.

 • Antwoord

  Ja, de samenwerking van beide motoren wordt automatisch aangestuurd door de elektronica. Om maximaal te profiteren van de voordelen die de elektrische aandrijving biedt (laag verbruik, lage CO2-emissie en meer elektrische performance), dient de hoogvoltaccu te worden opgeladen via het elektriciteitsnet.

 • Antwoord

  Porsche bezitters die veel in stadsverkeer rijden, profiteren met name van het lage verbruik en de lage CO2-emissie, aangezien veel trajecten in een stedelijke omgeving volledig elektrisch kunnen worden gereden. Maar ook bij langere ritten kunnen de voordelen van de hybrideaandrijving, zoals 'zeilen' en recupereren (terugwinnen van remenergie), worden benut. Voor krachtig accelereren op bijvoorbeeld snelwegen is het mogelijk om beide motoren te laten samenwerken (boost).

 • Antwoord

  Het brandstofverbruik is afhankelijk van de rijstijl en het traject. Hoe hoger het percentage van volledig elektrisch rijden, des te lager is het brandstofverbruik en als gevolg daarvan de CO2-emissie.

 • Antwoord

  Porsche geeft 6 jaar garantie op de hoogvoltaccu, tenzij wettelijk anders is voorgeschreven. De hoogvoltaccu vormt een vast bestanddeel van de auto en is onderhoudsvrij.

 • Antwoord

  De mensen die bij onze Porsche Partners onderhouds- en reparatiewerkzaamheden verrichten aan hybridewagens en hoogvoltcomponenten hebben een speciale opleiding gehad. Ze weten precies wat ze moeten doen. Alle processen in het Porsche (Service) Centrum zijn overeenkomstig aangepast, zodat service en onderhoud soepel verloopt.

 • Antwoord

  Voor de hybridemodellen gelden dezelfde hoge Porsche veiligheidsnormen als voor modellen met conventionele aandrijving. De hoogvoltaccu is ondergebracht in een speciale behuizing, die de accu in geval van een ongeval beschermt. Het hoogvoltsysteem wordt - afhankelijk van de ernst van het ongeval - binnen een fractie van een seconde uitgeschakeld.

 • Antwoord

  De auto en de laadapparatuur zijn voorzien van extra veiligheidsfuncties om het opladen nog veiliger te maken dan bijvoorbeeld het gebruik van elektrische huishoudelijke apparaten. Er is met name op gelet dat de auto ook bij regen of sneeuw veilig kan worden opgeladen. Desondanks dient u bij het opladen net zo bedachtzaam te zijn als u gewend bent bij het bedienen van andere elektrische apparaten.

 • Antwoord

  Het snelst kunt u uw auto opladen bij de openbare laadstations van diverse aanbieders. Bij veel laadstations is daarvoor een als meeruitvoering leverbare laadkabel benodigd. Het opladen is ook via reguliere huishoudstopcontacten mogelijk, de laadsnelheid is in dit geval lager. Hiervoor kunt u het standaard Porsche Universeel-laadapparaat (AC) gebruiken.

 • Antwoord

  De oplaadtijd is afhankelijk van de grootte van de accu, de laadtoestand bij aanvang en de capaciteiten van de laadinfrastructuur. Een Panamera S E-Hybrid kan thuis in gemiddeld circa 2,5 uur volledig worden opgeladen.

 • Antwoord

  Om de voordelen van de auto optimaal te kunnen benutten, is het raadzaam om de auto indien mogelijk na elke langere rit op te laden, bijvoorbeeld 's nachts. Mocht u een keer geen laadmogelijkheid hebben, dan blijft u dankzij de verbrandingsmotor evengoed altijd mobiel.

 • Antwoord

  De auto en de laadapparatuur zijn voorzien van extra veiligheidsfuncties om het opladen nog veiliger te maken dan bijvoorbeeld het gebruik van elektrische huishoudelijke apparaten. Er is met name op gelet dat de auto ook bij regen of sneeuw veilig kan worden opgeladen. Desondanks dient u bij het opladen net zo bedachtzaam te zijn als u gewend bent bij het bedienen van andere elektrische apparaten.

 • Antwoord

  Porsche ontwikkelt haar auto's en laadapparatuur volgens de geldende landspecifieke laadnormen. Onze producten zijn compatibel met die van andere fabrikanten indien zij volgens dezelfde normen zijn ontwikkeld. Voor een maximum aan veiligheid en bedieningsgemak raden we u echter aan om de laadapparatuur te gebruiken die Porsche specifiek op uw auto heeft afgestemd.

 • Antwoord

  Voor alle vragen over uw auto kunt u het beste contact opnemen met uw Porsche Centrum. Zij kunnen verdere actie ondernemen mocht dit nodig zijn.

 • Antwoord

  Nee, ondanks het toenemende aantal oplaadbare auto's is de stroomvraag die elektrische mobiliteit creëert in vergelijking met de stroombehoefte van de industriële sector en huishoudens relatief laag. Door specifiek te laden op momenten dat de stroomvraag laag is (bijvoorbeeld 's nachts) kunnen de bestaande stroomproductiefaciliteiten beter worden benut.

 • Antwoord

  Om de milieuvoordelen van de elektrische mobiliteit maximaal te benutten, zouden de auto's bij voorkeur opgeladen moeten worden met duurzame stroom. Daarmee kan de CO2-emissie bij elektrisch gebruik tot nagenoeg nul worden teruggebracht. Tegelijkertijd daalt het energieverbruik vergeleken met een verbrandingsmotor met meer dan de helft.

 • Antwoord

  In veel landen kunt u kiezen voor de levering van duurzame stroom. Daarvoor moet meestal worden overgestapt naar een andere stroomleverancier. Goede stroomleveranciers kunt u ook herkennen aan hun streven om nieuwe productiefaciliteiten voor de opwekking van stroom uit duurzame bronnen te realiseren.

 • Antwoord

  Porsche werkt in enkele landen al samen met aanbieders van duurzame stroom en kijkt voortdurend naar mogelijkheden om dit in meer landen te gaan doen.

 • Antwoord

  De auto biedt u de mogelijkheid om de laadtijd middels een timer zelf in te stellen en zo specifiek de auto op te laden op tijdstippen dat de stroom voordelig is.

 • Antwoord

  In de meeste landen is elektrisch rijden goedkoper dan rijden op brandstof. Hoe groot de besparing is, hangt echter af van de belasting die op elektriciteit en brandstof wordt geheven, en die varieert sterk per land.

 • Antwoord

  Porsche Car Connect omvat services waarmee de klant via een smartphone toegang heeft tot zijn auto. Dit pakket omvat Remote services, Porsche Vehicle Tracking services en speciale Porsche E-Performance services.

 • Antwoord

  De service omvat functies met betrekking tot de laadstatus, het E-actieradiusmanagement en de afstandsbediening van de klimaatregeling (niet voor de 918 Spyder).

 • Antwoord

  Via een in de auto geïnstalleerde simkaart wordt een veilige dataverbinding met een server tot stand gebracht, die data-uitwisseling met de smartphone mogelijk maakt. Zodra een abonnement is afgesloten bij onze partner wordt een veilige dataverbinding met een server tot stand gebracht, die data-uitwisseling met de smartphone mogelijk maakt.

 • Antwoord

  Smartphones die werken met de besturingssystemen iOS en Android worden ondersteund.

 • Antwoord

  De Porsche E-Performance services worden geleverd in combinatie met het in Nederland verplichte voertuigvolgsysteem (VTS) wanneer u een Porsche E-Hybrid aanschaft. Met betrekking tot de auto worden geen kosten berekend, ook niet voor roaming. Voor meer informatie over de kosten kunt u contact opnemen met uw Porsche Centrum.

 • Antwoord

  Porsche Car Connect is leverbaar in Europa, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Rusland. De dekking wordt continu uitgebreid. Voor meer informatie over de beschikbaarheid in uw land kunt u terecht bij uw Porsche dealer.

 • Antwoord

  Op auto’s met een CO2-uitstoot van maximaal 106 gram/km geldt in 2016 een bijtelling van 21% van de catalogusprijs. Hiermee vallen de Porsche Panamera S E-Hybrid en Cayenne S E-Hybrid bij een eerste tenaamstelling in 2016 in de 21% categorie. De CO2-uitstootnormen worden jaarlijks bijgesteld, maar hierbij geldt een gunstige overgangsregeling. Te rekenen vanaf de eerste tenaamstelling (deel 1b) blijft de verlaagde bijtelling gedurende 60 maanden van kracht op deze auto (dus ook bij 2e of latere eigenaar), zonder dat een aanscherping van de CO2-uistootnormen in die periode gevolgen heeft voor de bijtelling.

 • Antwoord

  De BPM wordt geheven op basis van de CO2-uitstoot van de auto. Hierdoor is er voor alle auto’s een direct prijseffect merkbaar van een lagere CO2-uitstoot. Bovendien geldt voor heel zuinige auto’s (van 1 tot en met 79 gram CO2-uitstoot) boven een vast basisbedrag van €175,- in 2016 een zeer laag BPM-tarief van slechts €6,- per gram/km. De Porsche Panamera S E Hybrid en Cayenne S E Hybrid komen door hun lage CO2-uitstoot in 2016 in aanmerking voor deze gunstige BPM regeling. Het BPM tarief wordt voor plug-in hybride auto’s per 2017 verhoogd. Auto’s met een kentekenregistratie in 2016 vallen buiten deze verhoging.

 • Antwoord

  Deze fiscale informatie is in samenwerking met AMD automotive fiscalisten BV met de grootst mogelijke zorg opgesteld naar de situatie per januari 2016. Door het informatieve karakter van deze informatie kunnen Pon Porsche Import noch AMD automotive fiscalisten BV enige aansprakelijkheid aanvaarden voor gebruik van de hierin vermelde gegevens in concrete individuele situaties.

Strom ist die Energie der mobilen ZukunftStrom ist die Energie der mobilen ZukunftStrom ist die Energie der mobilen ZukunftStrom ist die Energie der mobilen Zukunft
 

Elektriciteit

Elektriciteit

De energie van de toekomstige mobiliteit.

Elektriciteit.

Stroom is de energie van de mobiele toekomst. Deze kan zeer efficiënt en CO2-vrij met behulp van duurzame bronnen als water, wind en zon worden opgewekt. Door efficiënte elektriciteitsnetten kan stroom bovendien verliesarm over grote afstanden worden getransporteerd en is het nagenoeg overal ter wereld verkrijgbaar. Met andere woorden: wie CO2-neutraal wil rijden, moet duurzame stroom tanken.

Lithium-ion accu's kunnen grote hoeveelheden stroom in de auto opslaan, onder alle omstandigheden. Krachtige elektromotoren zetten deze om in daadkrachtige prestaties - en dat ongeveer 4 keer efficiënter dan een verbrandingsmotor. Zo zorgt stroom voor duurzaam rijplezier.

 • Antwoord

  De naam 'E-Hybrid' staat voor de innovatieve plug-in hybridetechnologie van Porsche. Een aandrijflijn die bestaat uit een verbrandingsmotor en een elektromotor, gekoppeld aan een lithium-ion-accu met een hoge energiedichtheid en de mogelijkheid om deze via het elektriciteitsnet op te laden. Dat maakt het mogelijk om een relatief groot gedeelte van de tijd elektrisch te rijden en zorgt voor een zeer lage uitstoot van schadelijke gassen in combinatie met een performance die past bij Porsche.

 • Antwoord

  Ja, de samenwerking van beide motoren wordt automatisch aangestuurd door de elektronica. Om maximaal te profiteren van de voordelen die de elektrische aandrijving biedt (laag verbruik, lage CO2-emissie en meer elektrische performance), dient de hoogvoltaccu te worden opgeladen via het elektriciteitsnet.

 • Antwoord

  Porsche bezitters die veel in stadsverkeer rijden, profiteren met name van het lage verbruik en de lage CO2-emissie, aangezien veel trajecten in een stedelijke omgeving volledig elektrisch kunnen worden gereden. Maar ook bij langere ritten kunnen de voordelen van de hybrideaandrijving, zoals 'zeilen' en recupereren (terugwinnen van remenergie), worden benut. Voor krachtig accelereren op bijvoorbeeld snelwegen is het mogelijk om beide motoren te laten samenwerken (boost).

 • Antwoord

  Het brandstofverbruik is afhankelijk van de rijstijl en het traject. Hoe hoger het percentage van volledig elektrisch rijden, des te lager is het brandstofverbruik en als gevolg daarvan de CO2-emissie.

 • Antwoord

  Porsche geeft 6 jaar garantie op de hoogvoltaccu, tenzij wettelijk anders is voorgeschreven. De hoogvoltaccu vormt een vast bestanddeel van de auto en is onderhoudsvrij.

 • Antwoord

  De mensen die bij onze Porsche Partners onderhouds- en reparatiewerkzaamheden verrichten aan hybridewagens en hoogvoltcomponenten hebben een speciale opleiding gehad. Ze weten precies wat ze moeten doen. Alle processen in het Porsche (Service) Centrum zijn overeenkomstig aangepast, zodat service en onderhoud soepel verloopt.

 • Antwoord

  Voor de hybridemodellen gelden dezelfde hoge Porsche veiligheidsnormen als voor modellen met conventionele aandrijving. De hoogvoltaccu is ondergebracht in een speciale behuizing, die de accu in geval van een ongeval beschermt. Het hoogvoltsysteem wordt - afhankelijk van de ernst van het ongeval - binnen een fractie van een seconde uitgeschakeld.

 • Antwoord

  De auto en de laadapparatuur zijn voorzien van extra veiligheidsfuncties om het opladen nog veiliger te maken dan bijvoorbeeld het gebruik van elektrische huishoudelijke apparaten. Er is met name op gelet dat de auto ook bij regen of sneeuw veilig kan worden opgeladen. Desondanks dient u bij het opladen net zo bedachtzaam te zijn als u gewend bent bij het bedienen van andere elektrische apparaten.

 • Antwoord

  Het snelst kunt u uw auto opladen bij de openbare laadstations van diverse aanbieders. Bij veel laadstations is daarvoor een als meeruitvoering leverbare laadkabel benodigd. Het opladen is ook via reguliere huishoudstopcontacten mogelijk, de laadsnelheid is in dit geval lager. Hiervoor kunt u het standaard Porsche Universeel-laadapparaat (AC) gebruiken.

 • Antwoord

  De oplaadtijd is afhankelijk van de grootte van de accu, de laadtoestand bij aanvang en de capaciteiten van de laadinfrastructuur. Een Panamera S E-Hybrid kan thuis in gemiddeld circa 2,5 uur volledig worden opgeladen.

 • Antwoord

  Om de voordelen van de auto optimaal te kunnen benutten, is het raadzaam om de auto indien mogelijk na elke langere rit op te laden, bijvoorbeeld 's nachts. Mocht u een keer geen laadmogelijkheid hebben, dan blijft u dankzij de verbrandingsmotor evengoed altijd mobiel.

 • Antwoord

  De auto en de laadapparatuur zijn voorzien van extra veiligheidsfuncties om het opladen nog veiliger te maken dan bijvoorbeeld het gebruik van elektrische huishoudelijke apparaten. Er is met name op gelet dat de auto ook bij regen of sneeuw veilig kan worden opgeladen. Desondanks dient u bij het opladen net zo bedachtzaam te zijn als u gewend bent bij het bedienen van andere elektrische apparaten.

 • Antwoord

  Porsche ontwikkelt haar auto's en laadapparatuur volgens de geldende landspecifieke laadnormen. Onze producten zijn compatibel met die van andere fabrikanten indien zij volgens dezelfde normen zijn ontwikkeld. Voor een maximum aan veiligheid en bedieningsgemak raden we u echter aan om de laadapparatuur te gebruiken die Porsche specifiek op uw auto heeft afgestemd.

 • Antwoord

  Voor alle vragen over uw auto kunt u het beste contact opnemen met uw Porsche Centrum. Zij kunnen verdere actie ondernemen mocht dit nodig zijn.

 • Antwoord

  Nee, ondanks het toenemende aantal oplaadbare auto's is de stroomvraag die elektrische mobiliteit creëert in vergelijking met de stroombehoefte van de industriële sector en huishoudens relatief laag. Door specifiek te laden op momenten dat de stroomvraag laag is (bijvoorbeeld 's nachts) kunnen de bestaande stroomproductiefaciliteiten beter worden benut.

 • Antwoord

  Om de milieuvoordelen van de elektrische mobiliteit maximaal te benutten, zouden de auto's bij voorkeur opgeladen moeten worden met duurzame stroom. Daarmee kan de CO2-emissie bij elektrisch gebruik tot nagenoeg nul worden teruggebracht. Tegelijkertijd daalt het energieverbruik vergeleken met een verbrandingsmotor met meer dan de helft.

 • Antwoord

  In veel landen kunt u kiezen voor de levering van duurzame stroom. Daarvoor moet meestal worden overgestapt naar een andere stroomleverancier. Goede stroomleveranciers kunt u ook herkennen aan hun streven om nieuwe productiefaciliteiten voor de opwekking van stroom uit duurzame bronnen te realiseren.

 • Antwoord

  Porsche werkt in enkele landen al samen met aanbieders van duurzame stroom en kijkt voortdurend naar mogelijkheden om dit in meer landen te gaan doen.

 • Antwoord

  De auto biedt u de mogelijkheid om de laadtijd middels een timer zelf in te stellen en zo specifiek de auto op te laden op tijdstippen dat de stroom voordelig is.

 • Antwoord

  In de meeste landen is elektrisch rijden goedkoper dan rijden op brandstof. Hoe groot de besparing is, hangt echter af van de belasting die op elektriciteit en brandstof wordt geheven, en die varieert sterk per land.

 • Antwoord

  Porsche Car Connect omvat services waarmee de klant via een smartphone toegang heeft tot zijn auto. Dit pakket omvat Remote services, Porsche Vehicle Tracking services en speciale Porsche E-Performance services.

 • Antwoord

  De service omvat functies met betrekking tot de laadstatus, het E-actieradiusmanagement en de afstandsbediening van de klimaatregeling (niet voor de 918 Spyder).

 • Antwoord

  Via een in de auto geïnstalleerde simkaart wordt een veilige dataverbinding met een server tot stand gebracht, die data-uitwisseling met de smartphone mogelijk maakt. Zodra een abonnement is afgesloten bij onze partner wordt een veilige dataverbinding met een server tot stand gebracht, die data-uitwisseling met de smartphone mogelijk maakt.

 • Antwoord

  Smartphones die werken met de besturingssystemen iOS en Android worden ondersteund.

 • Antwoord

  De Porsche E-Performance services worden geleverd in combinatie met het in Nederland verplichte voertuigvolgsysteem (VTS) wanneer u een Porsche E-Hybrid aanschaft. Met betrekking tot de auto worden geen kosten berekend, ook niet voor roaming. Voor meer informatie over de kosten kunt u contact opnemen met uw Porsche Centrum.

 • Antwoord

  Porsche Car Connect is leverbaar in Europa, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Rusland. De dekking wordt continu uitgebreid. Voor meer informatie over de beschikbaarheid in uw land kunt u terecht bij uw Porsche dealer.

 • Antwoord

  Op auto’s met een CO2-uitstoot van maximaal 106 gram/km geldt in 2016 een bijtelling van 21% van de catalogusprijs. Hiermee vallen de Porsche Panamera S E-Hybrid en Cayenne S E-Hybrid bij een eerste tenaamstelling in 2016 in de 21% categorie. De CO2-uitstootnormen worden jaarlijks bijgesteld, maar hierbij geldt een gunstige overgangsregeling. Te rekenen vanaf de eerste tenaamstelling (deel 1b) blijft de verlaagde bijtelling gedurende 60 maanden van kracht op deze auto (dus ook bij 2e of latere eigenaar), zonder dat een aanscherping van de CO2-uistootnormen in die periode gevolgen heeft voor de bijtelling.

 • Antwoord

  De BPM wordt geheven op basis van de CO2-uitstoot van de auto. Hierdoor is er voor alle auto’s een direct prijseffect merkbaar van een lagere CO2-uitstoot. Bovendien geldt voor heel zuinige auto’s (van 1 tot en met 79 gram CO2-uitstoot) boven een vast basisbedrag van €175,- in 2016 een zeer laag BPM-tarief van slechts €6,- per gram/km. De Porsche Panamera S E Hybrid en Cayenne S E Hybrid komen door hun lage CO2-uitstoot in 2016 in aanmerking voor deze gunstige BPM regeling. Het BPM tarief wordt voor plug-in hybride auto’s per 2017 verhoogd. Auto’s met een kentekenregistratie in 2016 vallen buiten deze verhoging.

 • Antwoord

  Deze fiscale informatie is in samenwerking met AMD automotive fiscalisten BV met de grootst mogelijke zorg opgesteld naar de situatie per januari 2016. Door het informatieve karakter van deze informatie kunnen Pon Porsche Import noch AMD automotive fiscalisten BV enige aansprakelijkheid aanvaarden voor gebruik van de hierin vermelde gegevens in concrete individuele situaties.

Strom ist die Energie der mobilen ZukunftStrom ist die Energie der mobilen ZukunftStrom ist die Energie der mobilen ZukunftStrom ist die Energie der mobilen Zukunft
 

Connectiviteit.

Connectiviteit.

Altijd verbonden met uw
Porsche E-Hybrid.

Porsche E-Performance Services*

De Porsche E-Performance services zijn onderdeel van Porsche Car Connect en omvatten functies die speciaal bedoeld zijn voor onze E-Hybrid modellen. Het omvat tal van mogelijkheden om uw Porsche niet alleen met het stuur, maar ook met uw smartphone altijd onder controle te houden. Zo kunt u verschillende gegevens opvragen en diverse functies bedienen.

*De Porsche E-Performance services zijn niet overal beschikbaar. Vraag bij uw Porsche Centrum na of de Porsche E-Performance services in uw land beschikbaar zijn.

Laadstatus

Bekijk de laadstatus van uw E-Hybrid.

E-actieradius management

Vraag informatie op over de resterende elektrische actieradius en de totale actieradius.

Laadtimer met individueel instelbare laadtijden

Regel het laadproces op afstand met uw smartphone.

Klimaatregeling op afstand

Deze functie is leverbaar als meeruitvoering (niet voor de 918 Spyder). U kunt hiermee het klimaatregelingssysteem in het interieur op afstand bedienen - meteen of via een timer. Dus of het nu warm of koud buiten is, de temperatuur in de auto is op een comfortabel niveau op het moment dat u wegrijdt.

Laadstatus

Bekijk de laadstatus van uw E-Hybrid.

E-actieradius management

Vraag informatie op over de resterende elektrische actieradius en de totale actieradius.

Laadtimer met individueel instelbare laadtijden

Regel het laadproces op afstand met uw smartphone.

Klimaatregeling op afstand

Deze functie is leverbaar als meeruitvoering (niet voor de 918 Spyder). U kunt hiermee het klimaatregelingssysteem in het interieur op afstand bedienen - meteen of via een timer. Dus of het nu warm of koud buiten is, de temperatuur in de auto is op een comfortabel niveau op het moment dat u wegrijdt.

 • Antwoord

  De naam 'E-Hybrid' staat voor de innovatieve plug-in hybridetechnologie van Porsche. Een aandrijflijn die bestaat uit een verbrandingsmotor en een elektromotor, gekoppeld aan een lithium-ion-accu met een hoge energiedichtheid en de mogelijkheid om deze via het elektriciteitsnet op te laden. Dat maakt het mogelijk om een relatief groot gedeelte van de tijd elektrisch te rijden en zorgt voor een zeer lage uitstoot van schadelijke gassen in combinatie met een performance die past bij Porsche.

 • Antwoord

  Ja, de samenwerking van beide motoren wordt automatisch aangestuurd door de elektronica. Om maximaal te profiteren van de voordelen die de elektrische aandrijving biedt (laag verbruik, lage CO2-emissie en meer elektrische performance), dient de hoogvoltaccu te worden opgeladen via het elektriciteitsnet.

 • Antwoord

  Porsche bezitters die veel in stadsverkeer rijden, profiteren met name van het lage verbruik en de lage CO2-emissie, aangezien veel trajecten in een stedelijke omgeving volledig elektrisch kunnen worden gereden. Maar ook bij langere ritten kunnen de voordelen van de hybrideaandrijving, zoals 'zeilen' en recupereren (terugwinnen van remenergie), worden benut. Voor krachtig accelereren op bijvoorbeeld snelwegen is het mogelijk om beide motoren te laten samenwerken (boost).

 • Antwoord

  Het brandstofverbruik is afhankelijk van de rijstijl en het traject. Hoe hoger het percentage van volledig elektrisch rijden, des te lager is het brandstofverbruik en als gevolg daarvan de CO2-emissie.

 • Antwoord

  Porsche geeft 6 jaar garantie op de hoogvoltaccu, tenzij wettelijk anders is voorgeschreven. De hoogvoltaccu vormt een vast bestanddeel van de auto en is onderhoudsvrij.

 • Antwoord

  De mensen die bij onze Porsche Partners onderhouds- en reparatiewerkzaamheden verrichten aan hybridewagens en hoogvoltcomponenten hebben een speciale opleiding gehad. Ze weten precies wat ze moeten doen. Alle processen in het Porsche (Service) Centrum zijn overeenkomstig aangepast, zodat service en onderhoud soepel verloopt.

 • Antwoord

  Voor de hybridemodellen gelden dezelfde hoge Porsche veiligheidsnormen als voor modellen met conventionele aandrijving. De hoogvoltaccu is ondergebracht in een speciale behuizing, die de accu in geval van een ongeval beschermt. Het hoogvoltsysteem wordt - afhankelijk van de ernst van het ongeval - binnen een fractie van een seconde uitgeschakeld.

 • Antwoord

  De auto en de laadapparatuur zijn voorzien van extra veiligheidsfuncties om het opladen nog veiliger te maken dan bijvoorbeeld het gebruik van elektrische huishoudelijke apparaten. Er is met name op gelet dat de auto ook bij regen of sneeuw veilig kan worden opgeladen. Desondanks dient u bij het opladen net zo bedachtzaam te zijn als u gewend bent bij het bedienen van andere elektrische apparaten.

 • Antwoord

  Het snelst kunt u uw auto opladen bij de openbare laadstations van diverse aanbieders. Bij veel laadstations is daarvoor een als meeruitvoering leverbare laadkabel benodigd. Het opladen is ook via reguliere huishoudstopcontacten mogelijk, de laadsnelheid is in dit geval lager. Hiervoor kunt u het standaard Porsche Universeel-laadapparaat (AC) gebruiken.

 • Antwoord

  De oplaadtijd is afhankelijk van de grootte van de accu, de laadtoestand bij aanvang en de capaciteiten van de laadinfrastructuur. Een Panamera S E-Hybrid kan thuis in gemiddeld circa 2,5 uur volledig worden opgeladen.

 • Antwoord

  Om de voordelen van de auto optimaal te kunnen benutten, is het raadzaam om de auto indien mogelijk na elke langere rit op te laden, bijvoorbeeld 's nachts. Mocht u een keer geen laadmogelijkheid hebben, dan blijft u dankzij de verbrandingsmotor evengoed altijd mobiel.

 • Antwoord

  De auto en de laadapparatuur zijn voorzien van extra veiligheidsfuncties om het opladen nog veiliger te maken dan bijvoorbeeld het gebruik van elektrische huishoudelijke apparaten. Er is met name op gelet dat de auto ook bij regen of sneeuw veilig kan worden opgeladen. Desondanks dient u bij het opladen net zo bedachtzaam te zijn als u gewend bent bij het bedienen van andere elektrische apparaten.

 • Antwoord

  Porsche ontwikkelt haar auto's en laadapparatuur volgens de geldende landspecifieke laadnormen. Onze producten zijn compatibel met die van andere fabrikanten indien zij volgens dezelfde normen zijn ontwikkeld. Voor een maximum aan veiligheid en bedieningsgemak raden we u echter aan om de laadapparatuur te gebruiken die Porsche specifiek op uw auto heeft afgestemd.

 • Antwoord

  Voor alle vragen over uw auto kunt u het beste contact opnemen met uw Porsche Centrum. Zij kunnen verdere actie ondernemen mocht dit nodig zijn.

 • Antwoord

  Nee, ondanks het toenemende aantal oplaadbare auto's is de stroomvraag die elektrische mobiliteit creëert in vergelijking met de stroombehoefte van de industriële sector en huishoudens relatief laag. Door specifiek te laden op momenten dat de stroomvraag laag is (bijvoorbeeld 's nachts) kunnen de bestaande stroomproductiefaciliteiten beter worden benut.

 • Antwoord

  Om de milieuvoordelen van de elektrische mobiliteit maximaal te benutten, zouden de auto's bij voorkeur opgeladen moeten worden met duurzame stroom. Daarmee kan de CO2-emissie bij elektrisch gebruik tot nagenoeg nul worden teruggebracht. Tegelijkertijd daalt het energieverbruik vergeleken met een verbrandingsmotor met meer dan de helft.

 • Antwoord

  In veel landen kunt u kiezen voor de levering van duurzame stroom. Daarvoor moet meestal worden overgestapt naar een andere stroomleverancier. Goede stroomleveranciers kunt u ook herkennen aan hun streven om nieuwe productiefaciliteiten voor de opwekking van stroom uit duurzame bronnen te realiseren.

 • Antwoord

  Porsche werkt in enkele landen al samen met aanbieders van duurzame stroom en kijkt voortdurend naar mogelijkheden om dit in meer landen te gaan doen.

 • Antwoord

  De auto biedt u de mogelijkheid om de laadtijd middels een timer zelf in te stellen en zo specifiek de auto op te laden op tijdstippen dat de stroom voordelig is.

 • Antwoord

  In de meeste landen is elektrisch rijden goedkoper dan rijden op brandstof. Hoe groot de besparing is, hangt echter af van de belasting die op elektriciteit en brandstof wordt geheven, en die varieert sterk per land.

 • Antwoord

  Porsche Car Connect omvat services waarmee de klant via een smartphone toegang heeft tot zijn auto. Dit pakket omvat Remote services, Porsche Vehicle Tracking services en speciale Porsche E-Performance services.

 • Antwoord

  De service omvat functies met betrekking tot de laadstatus, het E-actieradiusmanagement en de afstandsbediening van de klimaatregeling (niet voor de 918 Spyder).

 • Antwoord

  Via een in de auto geïnstalleerde simkaart wordt een veilige dataverbinding met een server tot stand gebracht, die data-uitwisseling met de smartphone mogelijk maakt. Zodra een abonnement is afgesloten bij onze partner wordt een veilige dataverbinding met een server tot stand gebracht, die data-uitwisseling met de smartphone mogelijk maakt.

 • Antwoord

  Smartphones die werken met de besturingssystemen iOS en Android worden ondersteund.

 • Antwoord

  De Porsche E-Performance services worden geleverd in combinatie met het in Nederland verplichte voertuigvolgsysteem (VTS) wanneer u een Porsche E-Hybrid aanschaft. Met betrekking tot de auto worden geen kosten berekend, ook niet voor roaming. Voor meer informatie over de kosten kunt u contact opnemen met uw Porsche Centrum.

 • Antwoord

  Porsche Car Connect is leverbaar in Europa, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Rusland. De dekking wordt continu uitgebreid. Voor meer informatie over de beschikbaarheid in uw land kunt u terecht bij uw Porsche dealer.

 • Antwoord

  Op auto’s met een CO2-uitstoot van maximaal 106 gram/km geldt in 2016 een bijtelling van 21% van de catalogusprijs. Hiermee vallen de Porsche Panamera S E-Hybrid en Cayenne S E-Hybrid bij een eerste tenaamstelling in 2016 in de 21% categorie. De CO2-uitstootnormen worden jaarlijks bijgesteld, maar hierbij geldt een gunstige overgangsregeling. Te rekenen vanaf de eerste tenaamstelling (deel 1b) blijft de verlaagde bijtelling gedurende 60 maanden van kracht op deze auto (dus ook bij 2e of latere eigenaar), zonder dat een aanscherping van de CO2-uistootnormen in die periode gevolgen heeft voor de bijtelling.

 • Antwoord

  De BPM wordt geheven op basis van de CO2-uitstoot van de auto. Hierdoor is er voor alle auto’s een direct prijseffect merkbaar van een lagere CO2-uitstoot. Bovendien geldt voor heel zuinige auto’s (van 1 tot en met 79 gram CO2-uitstoot) boven een vast basisbedrag van €175,- in 2016 een zeer laag BPM-tarief van slechts €6,- per gram/km. De Porsche Panamera S E Hybrid en Cayenne S E Hybrid komen door hun lage CO2-uitstoot in 2016 in aanmerking voor deze gunstige BPM regeling. Het BPM tarief wordt voor plug-in hybride auto’s per 2017 verhoogd. Auto’s met een kentekenregistratie in 2016 vallen buiten deze verhoging.

 • Antwoord

  Deze fiscale informatie is in samenwerking met AMD automotive fiscalisten BV met de grootst mogelijke zorg opgesteld naar de situatie per januari 2016. Door het informatieve karakter van deze informatie kunnen Pon Porsche Import noch AMD automotive fiscalisten BV enige aansprakelijkheid aanvaarden voor gebruik van de hierin vermelde gegevens in concrete individuele situaties.

Fiscale faciliteiten.Fiscale faciliteiten.Fiscale faciliteiten.Fiscale faciliteiten.
 

Fiscaliteit

Fiscaliteit

Fiscale faciliteiten.

Fiscaliteit.

Door hun lage CO2-uitstoot profiteren de Porsche Panamera S E-Hybrid en de Porsche Cayenne S E-Hybrid van de verlaagde bijtelling voor privégebruik.

De bijtelling voor deze auto’s is met ingang van 2016 vastgesteld op 21%.

Verbruik Informatie

* Deze gegevens zijn verkregen door een wagen tijdens een NEDC (nieuwe Europese rijcyclus) te testen volgens de Euro 5-procedure nr. 715/2007/EG en 692/2008/EG. De gegevens hebben geen betrekking op één afzonderlijke wagen en vormen geen deel van de specificatie, maar dienen slechts om verschillende autotypes met elkaar te kunnen vergelijken. Nadere informatie over de afzonderlijke wagens kunt u opvragen bij uw Porsche dealer.

Bepaling van het verbruik op basis van de standaarduitvoering. Speciale uitvoeringen kunnen het verbruik en de rijprestaties beïnvloeden.