Menu
Models
Menu
Porsche - 911 GTS

911 GTS

A belső hajtóerő. Az új Porsche 911 GTS modellek.

A hang a fejünkben, amely motivál minket. A viszketés, hogy mindent beleadjuk. A csillapíthatatlan éhség a több iránt. Pontosan ez a hajtóerő az, amely az új 911 GTS modellekben megtestesül. Hogyan tegyük jobbá a világ egyik legjobb, stílusteremtő sportautóját? Úgy, hogy még többet hozunk ki belőle.

A Coupé, Cabriolet és Targa változatban elérhető új Porsche 911 GTS modellek megalkotásához intelligens teljesítmény kellett. Hiszen úgy kínálnak többet, hogy nem követelnek nagy kompromisszumot, de határozottan tanúskodnak a sportos dinamizmus mellett. Már a megjelenés is sokat sejtet: a hátsókerékhajtású modellek is az összkerékhajtású verziók hátul szélesebb karosszériáját kapják, vagyis 1852 mm szélesek. A kerékjárati ívekben 20 colos, feketére fényezett könnyűfém felnik húzódnak, rajtuk igazán sportos abroncsokkal. A nagyobb légbeömlők szinte felfalják az aszfaltot. A képet a dinamikus hatást keltő GTS feliratok teszik teljessé.

És a gazdag választék: a GTS modellek mindhárom karosszériaváltozatban, hátsó- és összkerékhajtással, hétfokozatú kézi vagy hétsebességes duplakuplungos Porsche Doppelkupplung (PDK) automataváltóval is elérhetőek. Méghozzá jobb formában, mint a Carrera modellek.

Erről árulkodik a motor is. A 911 GTS modellekben is a háromliteres, hathengeres, boxer elrendezésű turbómotor kapta a főszerepet, amely a Carrera S modellek 420 lóerős teljesítményéről 450 lóerősre erősödött. Ehhez 500 helyett 550 Nm nyomaték társul, amely meglehetősen széles tartományban elérhető. Az eredmény pedig számok tekintetében sem hagy kívánnivalót maga után: verziótól függően a 911 GTS 3,6 és 4,1 másodperc között letudja a 0-100-as gyorsulást. Emellett a végsebesség egyértelműen 300 km/h felett alakul, legyen szó Coupé, Cabriolet vagy Targa kivitelről.

A nagyobb teljesítményt nem csak érezni fogjuk, hanem hallani is, amiről a kapcsolható sport kipufogó rendszer gondoskodik. Emellett széria az adaptív lengéscsillapítású futómű 10 mm-es ültetéssel, valamint a dinamikus motortartó bakokat és rajtautomatikát is tartalmazó Sport Chrono csomag. A modell kényelmi alapfelszereltsége is gazdagabb, mint a Carrera kiviteleké, és akár egyedi, átfogó Alcantara borítással rendelkező, vörös vagy szürke kontrasztvarrással ellátott belső csomagot is kérhetünk a GTS kivitelekhez.

A modellsorozat sportos szellemiségét jól képviseli a műszerfal tetején helyet kapó stopper, amely köridő mérésére is alkalmas. A GTS-hez továbbfejlesztett Porsche Track Precision alkalmazással együtt automatikus rögzítéssel, részletes kijelzéssel és kibővített telemetriával elemezhetjük és fejleszthetjük tovább képességeinket.

Az új 911 GTS sorozat már elérhető a budapesti Porsche Centrumban.